Potřebujeme
1 kg mletého hovězího masa na burgery
1 ČL koření CHILLI PEPPER
kousek másla
sůl
Příloha:
4 velké hrsti zelených fazolek
100 g prorostlé slaniny
1 ČL ORANGE PEPPER
máslo
sůl
Postup přípravy
1. Maso smíchejte s kořením, solí, rozpuštěným máslem a nechte 3 hodiny odležet v lednici.
2. Fazolky zbavte špiček a buď vařte 10 minut v páře, nebo spařte několik minut ve vařící vodě. Poté nechte okapat.
3. Slaninu nakrájejte na kostičky, vyrestujte do tuku a přidejte máslo, sůl a mezi prsty ORANGE PEPPER
4. Rozpalte gril. Vytvořte burgery a prudce je zatáhněte. Burgery dejte na několik minut podle stupně propečenosti mimo přímý plamen. Pak je vytáhněte a nechte odpočinout.
5. Fazolky přelijte slaninou, máslem a kořením. Osolte dle chuti a podávejte jako přílohu k burgerům.
Burger nemusí být vždy jen žemle a majonéza. Fazolky jsou perfektní náhradou. Tyto burgery navíc potěší všechny milovníky pálivého.
Dobrou chuť!
Potřebujeme
Na grilované krevety:
cca 400 g předvařených krevet
3 stroužky česneku
3 lžíce olivový olej
hrst hladkolisté petrželky
sůl
Na salsu:
půlka ananasu
1 červená cibule
půl svazku koriandru
1 lžíce limetkové štávy
sůl
1 ČL koření CHILLI PEPPER
Postup přípravy
1. Krevety opláchněte, osušte a napíchejte po pěti kusech na špejle.
2. Do misky si prolisujte česnek, přidejte olivový olej a nasekanou petrželku. Vše promíchejte. Krevety lehce posolte a promíchejte s olejovou směsí. Poté nechte odležet cca hodinu v lednici.
3. Mezitím si připravte salsu. Z ananasu vykrojte tvrdý střed a zbylou dužinu nakrájejte na malé kostičky. Červenou cibuli i koriandr nakrájejte na jemno. Vše zamíchejte a přidejte limetkovou štávu, CHILLI PEPPER a sůl podle své chuti.
4. Vkládejte krevety na dobře rozpálený gril a grilujte lehce do zlatova cca 4 minuty z každé strany. Podávejte ještě teplé.
Dobrou chuť!
Potřebujeme
4 telecí hřebínky
máslo
2 ČL CHILLI PEPPER
slunečnicový olej
sůl
omáčka
10 pražených kávových zrn
3 dcl suchého červeného vína
kousek másla
1 ČL PEPPERCORN FOR GRINDER
2 KOFILY
Sůl
Postup přípravy
1. Hřebínek potřete slunečnicovým olejem, položte na horký gril a po několika minutách je otočte.
2. V pánvi nebo ohnivzdorné misce rozpusťte máslo a přidejte koření CHILLI PEPPER a maso tam přendejte.
3. Maso nechte ještě pár minut v teplém grilu nebo v troubě v máslové lázni s kořením odpočinout.
4. Steaky posolte a přelijte olivovým olejem.
OMÁČKA
5. Do pánve nalijte víno, přidejte kávová zrna, barevný pepř,trochu soli a vařte dokud se tekutina neodpaří - "zredukuje".
6. Vinnou redukci přeceďte a znova zahřejte. Do redukce dejte KOFILU a nechte ji rozpustit. Přidejte ještě kousek másla a dobře promíchejte.
Servírujte s omáčkou a teplou bagetkou.
Zcela netradiční ale skvělá chuť k telecímu masu. Ať vám chutná.
Další produkty v kategorii