Kuřecí maso s krémovým česnekem
Kuřecí maso
s krémovým česnekem
Porce: 4
4 Kuřecí prsa
2 lžíce koření podle vkusu
6 stroužků česneku, lisované
12 žampiónů (nebo jiné houby)
1 středně velká cibule, nakrájená
1 lžíce oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu, nasekaný
1/3 šálku kuřecího vývaru
1 šálek smetany
¼ šálku parmezánu
170g vaječných nudlí (nevařené)
Krok 1
Předvařte si vaječné nudle (zvolte nepřímé vaření)
Krok 2
Okořeňte kuřecí maso z obou stran. Na pánev nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli a houby, cibule musí zhnědnout. Začněte grilovat maso po dobu 5ti minut z každé strany.
Krok 3
Až budete spokojeni s cibulí a houbami, přidáme česnek a vaříme asi minutu, než přidáme kuřecí vývar, smetanu a rozmarýn.
Krok 4
Přiveďte smetanovou směs k varu, přidejte na pánev kuřecí prsa a zavřete víko. Pečeme po dobu 20 minut, nebo dokud krémová směs nezhoustne. Přidejte parmezán a smíchejte. Vychutnejte se sklenkou Chardonnay.