Medové vepřové kotlety
Medové vepřové kotlety
s pekanovými ořech
Časová náročnost: 15 min
Čas marinování: 1-8 hod
4 porce
Čas grilování: 25 minut
4 vepřové kotlety
¼ šálku sójové omáčky
½ šálku medu
2 lžičky rybí omáčky
2 lžičky sriracha
3 stroužky česneku, strouhaný
1 lžička Zázvor. prášku nebo strouhaný
3 středně sladké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
1/2 šálku pekanových ořechů na ozdobu
Krok 1
Med, rybí omáčku, srirachu, česnek a zázvor smícháme. Do směsi naložíme maso na 1 až 8 hod.
Krok 2
Gril na 230 °C, kotlety grilovat přímo 2 minuty z každé strany. Pak 20 minut grilovat nepřímo a podlévat marinádou.
Krok 3
Mezitím si připravíme brambory na bočním hořáku. Na závěr potřeme na grilu maso medem a posypeme ořechy a necháme ještě 5 minut.
Marinádu můžeme přivést k varu po dobu 5ti minut můžete jí servírovat k čemukoliv.