Vysoký roštěnec na červeném víně

Vysoký roštěnec na červeném víně
s exotickými houbami a chřestem
Porce 2
2 velké kusy vysokého roštěnce
2 lžíce oliv. Oleje
Napoleon pánev (Napoleon Iron Skillet)
2 šálky nakrájených hub (lišky)
1 svazek chřestu
Marináda
1 ½ šálku shiraz, Wolf Blass (víno) je doporučeno se třemi stroužky česneku
1 lžíce mletého čerstvého rozmarýnu
1 lžíce mletého čerstvého oregana
1 malá nakrájená cibule
Křupavé brambory
16 malých brambor
2 lžíce husího nebo kachního tuku
2 lžíce česnekového másla
Špetka soli
Krok 1
Ujistěte se, že se steaky vejdou do Vaší litinové pánve. Naložte po dobu 24 hodin maso do marinády a dejte do lednice.
Krok 2
Předehřejte gril na 200 °C a dejte na gril litinovou pánev, dejte na nejteplejší místo, pokud budete grilovat nepřímým způsobem.
Krok 3
Přineste marinované maso a nechte je přejít do pokojové teploty. Zatím co se gril předehřívá, Vezměte plech, na něj dejte kus alobalu a rozetřete lžíci sádla, rovnoměrně vložte brambory a přidejte česnekové máslo, dochuťte solí.
Krok 4
Omyjte chřest a položte jej na horní rošt.
Krok 5
Dejte maso na pánev, do marinády přidejte houby a polijte s ní maso. Pokud používáte Napoleon bezdrátový digitální teploměr: až dosáhne teplota masa 63 °C, grilujte maso ještě 20-25 minut. Před tím než budou steaky hotové, otočte brambory a chřest. Zlehka potřete chřest máslem a dochuťte.
Krok 6
Když jsou steaky hotové, nechte je ještě 5 minut odpočinout. Uvařenou marinádou potřete steak a chřest. Nezapomeňte na brambory.