Jahodová margarita
Jahodová margarita
aneb domácí nanuk
Porce: 4
3/4 šálku cukru
3/4 šálku čerstvé limetkové šťávy
1/2 šálku vody
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
2 lžíce čerstvého jahodového pyré
2 lžíce tequila
2 lžíce jahodový likér
(doporučeno: Fragoli)
Hrubá sůl (bez jódu) na ozdobu
4 tvořítka na nanuky
Smíchejte v malé pánvi cukr, limetkovou šťávu, vodu, citronovou šťávu, jahodové pyré a přiveďte k varu na středním plamenu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak odstraňte z plamene a nechce vychladnout.
Přendejte do mixéru a přidejte tequillu s jahodovým likérem.
Po smíchání nalijte do tvořítek a dejte zmrazit.
Ozdobte solí.