Potřebujeme
cca 2,5 kg uzených žeber
2 dcl světlého piva
4 lžíce višňového džemu nebo švestkových povidel
2 lžíce hořčice
2 čajové lžičky koření ORNY GRIL
1 dcl slunečnicového oleje
1 lžička koření CHILLI-PEPPER
Postup přípravy
1. Žebra dejte do hrnce a táhněte hodinu v nepříliš vařící vodě.
2. Smícháním všech přísad si připravte glazuru, se kterou budete při grilování žebra potírat.
3. Předvařená žebra dejte nejlépe ještě teplá na gril. Při grilování z každé strany je ještě několikrát potírejte.
Dobrou chuť!
Potřebujeme
Na špízy:
1 kg krůtích prsou
2 červené cibule
slunečnicový a olivový olej
1PL ORNY SPICE
bílé nebo černé sezamové semínko
máslo
jarní cibulka
sůl
Na mangovou salsou:
2 zralé manga
1 sklenice pomerančového džusu
1 PL másla
BAREVNÝ PEPŘ - PEPPERCORN FOR GRINDER
1 stroužek česneku
sůl
třtinový cukr
Postup přípravy
1.Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli rozeberte na plátky a jarní cibulku očistěte a nechejte jen bílé části.
2.Na jehlu nebo špejli napichujte střídavě kousky masa a plátky cibule. Celý špíz posypte solí a potřete slunečnicovým olejem.
3.Vložte do grilu a prudce opečte z obou stran zároveň s jarní cibulkou.
4.Vedle v pánvi rozpusťte máslo, přidejte do něj koření ORNY SPICE a Černý sezam.
5Špízy vložte do máslové lázně s kořením a nechte v grilu dojít ještě několik minut.
6.Servírujte s grilovanou jarní cibulkou a přímo na talíři pokapejte olivovým olejem a máslem s kořením.
7.Skvělou chuť špízu doplníte nějakou ovocnou omáčkou, v našem případě z manga.
Mangová omáčka:
1.Mango nakrájejte a na másle ho orestujte.
2.Přidejte sklenici pomerančového džusu, pepř a vařte dokud se vám tekutá směs zredukuje na polovinu.
3.Odstavte z plotny a rozmixujte.
4.Dochuťte solí a cukrem, česnekem a kořením pepř z mlýnku dle chuti.
Potřebujeme
4 větší kuřecí prsa
6 ks sušených rajčat (naložených v oleji)
300 g mozzarelly
vypeckované černé olivy
150 g na plátky nakrájené anglické slaniny
bílé suché víno
1 lžíce másla
sůl
pepř
koření Francouzská směs Žanet
granulovaný česnek
koření Davídkovo pečené kuře
1. Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojte a naklepejte tak, aby z nich byly co největší plátky. Alobal (nebo potravinářskou fólii) potřete olejem a naskládejte na něj maso tak, aby se okraje jednotlivých plátků trošku překrývaly.
2. Takto vzniklý plát masa osolte a opepřete, přidejte granulovaný česnek a koření Francouzská směs Žanet. Na okořeněný plát naskládejte vedle sebe plátky anglické slaniny, na to na plátky nakrájenou mozzarellu, olivy a sušená rajčata.
3. Naplněná kuřecí prsa srolujte, svažte a dejte do pekáče. Roládu trošku pokapejte olejem ze sušených rajčat, posypejte kořením Davídkovo pečené kuře a dejte péct do rozehřáté trouby na 200 °C.
4. Jakmile se maso zatáhne, podlijte ho bílým vínem, přikryjte a dejte péct do měkka.
5. Těsně před koncem pečení maso odkryjte, do šťávy přidejte máslo a nechte dopéct dozlatova.
Další produkty v kategorii