Potřebujeme
2 zadní či přední kolena
2 PL PORK SPICE
1 dcl desetistupňového piva
1 PL třtinového cukru
2PL hořčice
sůl
Postup přípravy
1. Kolena nasolte, vetřete do nich koření, vložte do pekáče a nechte v chladu nejlépe 48 hodin.
2. Troubu zahřejte na 140°C. Kolena v pekáči podlijte pivem přiklopte víkem a pečte dokud nebude koleno měkké. Bude to trvat minimálně 6 hodin záleží na jejich velikosti. Proto kolena peču zásadně přes noc.
3. Do malého hrnce nebo pánve odlijte polovinu výpeku, přidejte koření VEGE-RAJČÁTKA a redukujte dokud nevznikne hustší glazura. Tou pak kolena potírejte. V tuto chvíli už je pečte jen na horkém vzduchu s grilem dokud nezezlátne.
4. Upečené kolena dejte na prkénko nebo talíře a nechte je ještě několik minut odpočinout.
5. Přelijte je výpekem a podávejte s čerstvým chlebem, kyselou okurkou, hořčicí a křenem. Jednoduché a geniální. Bohužel vám už, ale jiné pečené kolena v restauracích chutnat nebudou.
Dobrou chuť!
Potřebujeme
1,5 kg vepřové krkovice
1,5 malých nových brambor
150 g anglické slaniny
4 menší cibule
sůl
3 lžíce másla
PORK SPICE
Postup přípravy
1. Brambory omyjte a předvařte v osolené vodě. Brambory by měly být uvařené do poloměkka.
2. Mezitím si připravte maso. Maso nakrájejte na cca půl centimetrové plátky a lehce je rozklepejte. Maso posolte, posypte kořením Vepřová pečeně nebo kmínem či Garlic Pepper a nakrájejte na přibližně 3 cm hrubé proužky.
3. Plátky anglické slaniny si rozkrájejte na půl. Na každý proužek masa si nachystejte jeden šalvějový lísteček. Anglickou slaninu, šalvěj a maso srolujte do malých rolád.
4. Cibuli si nakrájejte na měsíčky, tak jako je vidět na fotce.
5. Cibuli, brambory a malé masové roládky střídavě napichujte na špejle.
6. Špízy grilujte po dobu 10-15 minut a průběžně otáčejte.
7. Na závěr grilování brambory potřete rozpuštěným máslem s Brambůrkem.
Přejeme dobrou chuť.
Potřebujeme
1 kg prorostlého bůčku
2 PL PORK SPICE
1 dcl bílého vína
1 PL medu
Postup přípravy
1. Bůček nakrájejte na plátky silné cca 2 cm.
2. Nachystaný bůček vařte spolu s kořením (bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl) 45 minut.
3. Nyní můžete začít grilovat. V průběhu bůček potírejte marinádou z koření, piva a hořčice.
Grilujte do křupava :-)
Přejeme dobrou chuť!
Další produkty v kategorii