Potřebujeme
1 kg kuřecích křidélek
2 PL koření MARINADES SPICE
2 stroužky česneku
šťáva z 1 citronu
2 malé bílé jogurty
kousek másla
1 PL medu
sul
Postup přípravy
1. Smíchejte jogurt,koření,sul,citronovou šťávu a vše dobře promíchejte..Do marinády vložte křidélka.Nechte marinovat cca 4 hodiny nejlépe však přes noc.
2. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Křidélka opláchněte,potřete olejem a rozložte na plech.Pečte asi 30 minut ve vyhřáté troubě,jednou křidélka otočte.
3. Rozpusťte máslo v pánvi a přidejte med špetku koření MARINADES SPICE a nechte na pánvi zpěnit. Připravenou glazurou potřete křidélka a posledních 15 minut je v troubě pečte s programem "GRIL".
Podávejte s dipy a grilovanou bagetou.
Potřebujeme
500 g mletého jehněčího nebo hovězího
500 g mleté vepřové plece
1 větší červená cibule nasekaná nadrobno
2 ČL koření SPICY MARINADES
2 hrsti čerstvě nasekané máty
sůl
Postup přípravy
1. Cibuli nasekejte nadrobno. Smíchejte ji s mletým masem, kořením, mátou a solí. Dobře rukama promíchejte a dejte alespoň na 2 hodiny odpočinout.
2. Rozpalte pánev nebo gril. Z masa vytvořte válečky. Dobře je v ruce zpracujte a vytlačte z nich vzduch, ať se vám při grilování nerozsypou. Napíchejte je na širší špejle nebo dřívka. Potřete slunečnicovým olejem, dejte na gril nebo grilovací pánev a z obou stran pečte asi po 3 minutách. Pak vyndejte a nechte 10 minut odpočinout v troubě v rozpuštěném másle.
3. Podávejte s ajvarem, jogurtovým dresingem, grilovaným lilkem a cibulí.
Toto je arménský šašlik z mletého masa. Šašlik z kusů masa najdete v jiném receptě.
Ale oba chutnají báječně. Dobrou chuť!
Potřebujeme
2 kuřecí prsa
4 pšeničné tortilly
1 rajče
1/2 salátové okurky
1/4 ledového salátu
1 mrkev
1/2 zakysané smetany
100 g sýru eidam v celku
3 stroužky česneku
1 dcl panenského slunečnicového oleje
2 PL kvalitní sojové omáčky
2 PL kvalitní worcestrové omáčky
1 PL koření MARINADES SPICE
sůl
Postup přípravy
1. Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky.
2. Připravte si marinádu: smíchejte olej, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, koření, sůl a 2 utřené stroužky česneku.
3. Maso naložte do marinády a nechte alespoň 30 minut odležet v pokojové teplotě.
4. Mezitím si nakrájejte zeleninu: okurky a rajčata na tenké plátky, salát nasekejte a mrkev škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Nastrouhejte si i sýr.
5. Maso orestujte na pánvi.
6. Mezitím si připravte dip: zakysanou smetanu smíchejte s jedním utřeným stroužkem česneku, Řeckými bylinkami a solí.
7. Rozehřejte velkou pánev, tortilly potřete trochou vody a na rozpálené pánvi na sucho z obou stran opečte. Stačí 20 sekund z každé strany.
8. Servírujte opečenou tortillu, potřete dipem, naložte zeleninu, maso a posypte sýrem.
Přejeme dobrou chuť.
Další produkty v kategorii